Over Ingrid

3 juli 2018

Op 10 mei in 1971 werd Ingrid tien minuten na haar tweelingzus geboren in de Kaaskoppenstad Alkmaar. Omdat haar ouders vijf kinderen wel genoeg vonden, was het gezin compleet. Als klein kind groeide Ingrid op in het ‘Rooie Dorp’ en in haar tienerjaren verhuisde het gezin naar een nieuwbouwwoning in Huiswaard. Na het ouderlijk huis te hebben verlaten, woonde ze zeventien jaar in het mooie kustplaatsje Schoorl. Inmiddels woont ze alweer een paar jaar in Heerhugowaard en voelt zich er als een vis in het water.

Na de mavo en mdgo-uv, heeft ze een opleiding gevolgd voor medisch secretaresse. Van alle administratieve baantjes die ze daarna heeft gehad, vond ze die van polikliniek-assistente op de gipspoli van het MCA het leukste. Omdat Ingrid van afwisseling en uitdaging houdt, is ze vervolgens een zevental jaren hoofdconducteur bij de Nederlandse Spoorwegen geweest.

In 1999 adopteerde zij met haar toenmalige man een drieling van vijf maanden uit Colombia. Eenmaal in Nederland, bleken de kinderen gehandicapt te zijn, maar wellicht dat juist daarom de kinderen zo ontzettend veel voor Ingrid betekenen en ze zorgt dan ook met heel veel liefde voor haar schatten. Sinds de kinderen in haar leven zijn, is Ingrid fulltime moeder geworden.

In 2007 ontmoette ze haar nieuwe liefde en in 2010 trouwden zij. Sinds Arnold Hageman in het leven van Ingrid en haar kinderen is gekomen, vormen zij een hecht gezin. Arnold werkt al heel wat jaartjes als Software Engeneer bij een gezellig familie bedrijf in Alkmaar. Sportief is hij niet, maar hij mag graag naar sport kijken, vooral naar AZ en hij heeft daarom al drieëntwintig jaar een seizoenkaart.

Sportief als Ingrid is, heeft ze op turnen en paardrijden gezeten. Maar toen Ingrid’s jongste broer haar meenam naar taekwondo, was ze opslag verliefd op deze dynamische vechtsport die zijn oorsprong vindt in Korea. Deze Oosterse vechtsport heeft ze vijfentwintig jaar met heel veel passie beoefend bij Taekwondo Centrum Alkmaar, waar ze ook menig uurtje besteedde aan lesgeven, coachen en examineren. Met enorm veel spijt in haar hart, moest ze vanwege het hypermobiliteitssyndroom (hms) stoppen met taekwondo.

Andere passies van Ingrid zijn muziek, concerten, films en theater. Qua muziek houdt ze van rock, progrock, alternatieve rock, new wave, gothic, punk, etc maar ook van klassieke muziek. Melodie en tekst vindt ze daarbij zeer belangrijk.

Pas op haar vijfentwintigste ontdekte Ingrid hoe heerlijk het is om een boek te lezen. Met name Thrillers en Fantasy kunnen haar boeien.Tijdens het lezen slaat haar eigen fantasie geregeld op hol en dacht ze weleens: “Daar moet ik iets mee doen!” Zo gezegd, zo gedaan en in 2010 is ze begonnen met het schrijven van haar Valemya-trilogie. Een fantasy verhaal dat zich afspeelt in deze wereld en in een elfenwereld hier niet ver vandaan, want je hoeft alleen maar door een poort te gaan om in Valemya te komen. Samen met Arnold fantaseerde ze al over het feit dat het boek uitgegeven zou worden. In 2013 is de eerste stap gezet om deze stille wens in vervulling te laten gaan en heeft ze een contract van Zilverbron aangeboden gekregen……..

Ondanks een paar tegenslagen, is Ingrid een positieve vrouw die geniet van haar kinderen, haar man, het schrijven van boeken en het leven! Nou ja, eigenlijk kan ze van nog veel meer dingen genieten, hoe klein die dingen soms ook zijn 😉

No Comments